L’edifici Mercat, nou pulmó d’activitats i de vida al bell mig de Vilassar de Mar

Text: Redacció
1207
Un moment de la visita a l’Edifici Mercat, amb l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, a través de Vilassar, Societat Municipal de Promocions Urbanes, SA, promou les obres de l’edifici multifuncional que acollirà el nou Mercat Municipal.

Va acompanyat de la construcció d’un aparcament i d’una nova plaça, d’un equipament comercial amb mercat municipal i locals, d’un conjunt d’oficines públiques (dependències municipals) i privades i de 33 habitatges de renda lliure.

El passat 2 de desembre es va fer una visita per a autoritats, grups polítics municipals i premsa, amb motiu que ja s’ensenya el pis de mostra. L’acte també va servir per recordar el que suposarà per al municipi tot aquest projecte.

El nou element urbanístic està delimitat pels carrers Mossèn Joan Rebull, Narcís Monturiol, Picasso i l’avinguda Montevideo. “L’edific Mercat exemplifica clarament la voluntat emprenedora de la població a partir d’un projecte engrescador que es convertirà en un nou pulmó d’activitat i de vida, tant per als vilantans com per als futurs veïns, empreses i comerços”, asseguren els promotors de l’obra.

El projecte preveu que l’edifici dinamitzarà la vila des del propi centre geogràfic i el nou mercat municipal actuarà com a catalitzador d’un conjunt d’espais. Neix amb clara voluntat integradora, sense interrompre ni obstaculitzar l’ordenament del municipi, facilitant amb naturalitat els recorreguts urbans de vianants i els de circulació rodada. Precisament, com també indiquen, “obertura, ventilació i permeabilitat” són els principals conceptes que es treballen en aquest sentit.

Fruit de tot aquest treball, en acabar-se les obres, el cor del municipi tindrà un nou mercat, habitatges, àrea de negocis, oficines municipals, locals comercials i places de pàrquing.

HABITAGES DE RENDA LLIURE. Pel que fa als 33 habitages, una promoció en 3.000 m2 de superfície, s’emmarquen en una arquitectura que possibilita que siguin totalment exteriors, governats pel sol, llum i ventilació. Es disposa, a més, d’un ampli ventall de distribucions a l’hora d’escollir, amb tipologies d’habitatges d’1, 2, 3 i 4 habitacions, entre 55 m2 i 140 m2 i també opcions d’habitatges amb grans terrasses a la planta àtic. A més, tots incorporen una plaça d’aparcament i un traster.

LOCALS COMERCIALS. El nou Mercat Municipal de Vilassar de Mar es planteja com un dels referents del comerç tradicional de la vila i un focus d’atracció i dinamitzador de compradors i de visitants. Complementa l’oferta interior incorporant set local comercials destinats a iniciatives que requereixin establir-se a peu de carrer i a una intensa freqüència de pas. Des de superfícies de 32 m2 fins a 85 m2, fins a opcions més grans, de 100 m2 fins a 370 m2.

OFICINES I DESPATXOS. Pel que fa a l’espai destinat a fomentar una àrea de negocis en un municipi que fa temps que es consolida en aquest àmbit, comptarà amb 500 m2 destinats a oficines i a despatxos, amb superfícies que van des dels 70 m2 fins als 141 m2 i que ofereixen un ampli ventall de possibilitats per als negocis que desitgen néixer o desenvolupar-se en un indret amb garanties. Totes les oficines inclouen, també, una plaça d’aparcament.

PLACES D’APARCAMENT. Finalment, un projecte com aquest, generador de noves dinàmiques, demana una circulació rodada sostenible i còmoda per a veïns i usuaris de l’edifici. Així, disposarà de gairebé 5.000 m2 de superfície destinats a places d’aparcaments i a trasters situats en dues plantes. Places i trasters destinades als habitatges i despatxos, d’altres en règim de venda lliure i també en règim de concessió per a un aparcament de rotació L’objectiu és equilibrar l’ús de l’edifici en coherència amb les necessitats de l’entorn.

COMPARTIR