La Creu de Canet

Josep Grau.  MONTALTREK. Associació Excursionista Sant Vicenç de Montalt
423

Aquesta sortida, fàcil per fer amb tota la família,  ens portarà fins al Mirador de la Costa del Maresme, amb una vista espectacular sobre Sant Pol, tot el poble de Canet  als nostres peus i part d’Arenys de Mar, continuant per  la Costa  fins divisar Montjuïc .

La Creu de Canet o de Pedracastell agafa el nom del turó de Pedracastell,  ja que és en aquest indret on està aixecada. Hi ha hagut  creus anteriors que han caigut; l’actual, es va construir per  recaptació popular i es d’inspiració Gaudiniana. Almenys una vegada, tots els maresmencs  hauríem de pujar-hi per a contemplar una part del fabulós paisatge en el qual tenim la sort de viure.

Pujant  també ens trobem amb el Castell de Santa Florentina, documentat  des de l’any 1024. El primer propietari fou un cavaller de Pere el Ceremoniós. A principi del segle XX, fou reformat per Lluis Domènech i Montaner, que va combinar amb gran encert el Modernisme amb el pasat  medieval del castell.

COM ANAR-HI?

Sortim del Santuari de  la Misericòrdia de Canet, i agafant el carrer de l’esquerra, passem per una petita caseta, flanquejada amb una arcada que és l’entrada d’una mina d’aigua construïda el 1730.

A continuació passem per davant de l’entrada del Camp de Futbol amb les marques del GR-5 i seguim fins a la primera cruïlla a la dreta, que és  el Rial de Can Goday; seguim el rial i travessem l’autopista per sota.

Passem l’entrada del Castell de Santa Florentina i seguim el mur de pedra seca que l’envolta i que tenim a la nostra esquerra. En acabar-se el mur, girem a l’esquerra, per un petit corriol ple de canyes; al començament del corriol hi ha una cadena que sempre esta a terra.

Pugem pel corriol, estret al principi i després s’obre en una pineda amb pins grossos que anirem seguint, fins arribar al cim; trobem un Rial que hem de seguir cap a la dreta.

El camí és ample i costerut. Trobem un dipòsit d’aigua a la dreta que ens indica que estem en bona direcció.

Seguim per aquest camí fins arribar a una cruïlla i pel camí del mig que fa pujada recta, fins que es creua amb el de la falda del turó, que també és ample i hem de girar a la dreta, ja que estem tocant pràcticament a la Creu. Hi trobarem una esplanada gran i buidada, en aquest punt ens hem de dirigir uns metres cap a l’Est i ja hem arribat al nostre destí.

Per baixar, ens dirigim a l’esplanada gran i continuem direcció Sant Pol uns cinquanta metres. Hi trobem un camí que tot serpentejant, ens farà baixar per la cara Est del Turó, fins a portar-nos al Rial de Can Goday, per on hem començat la sortida.

Que gaudiu d’un bon temps i la satisfacció està assegurada!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí