L’adob verd

Text: AMIC
439

S’anomena adob verd les plantes que es conreen per ser utilitzades com a adob. Són conreus de creixement ràpid, que poden créixer en terres pobres i que tenen abundància de fulles i arrels robustes. Es poden conrear un gran nombre d’espècies com a adob verd, però les més comunes són les lleguminoses, les crucíferes i les gramínies.

Com funciona l’adob verd?

Les plantes les heu de tallar-les just abans del moment de la seva floració, és quan estan en l’etapa de més extracció de nutrients de la terra. Hi ha diverses formes d’utilitzar-lo. Una d’elles és tallar les plantes i deixar-les marcir un parell de setmanes sobre la terra. Després es trituren i s’incorporen a la terra amb una eina manual.

Una altra alternativa és tallar-les deixant les arrels a la terra, i després cobrir amb aquestes arrels la terra i deixar que es vagin descomponent i que els cucs les incorporin a la terra. Per últim, els terrenys que no vulgueu conrear els podeu tenir amb plantes d’adob verd. Aquestes ajudaran a fixar el nitrogen a la terra i a evitar-ne l’erosió.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí