La llet, font de calci?

Noemí Caupena.  instagram.com/greencookingqueen
405

L’augment d’intoleràncies i al·lèrgies alimentàries ha fet que cada cop prenguem més consciència d’allò que mengem, i que posem en dubte les suposades bondats de determinats aliments.

Un dels productes que més dubtes i controvèrsia genera és la llet de vaca. Sempre s’ha dit que el seu consum ens garanteix una bona dosi de calci, uns ossos forts i sans… si això és així, per què els països amb un índex més alt d’osteoporosi són aquells que més làctics consumeixen? Com pot ser que cada vegada hi hagi més intoleràncies a la lactosa (sucre) i a la caseïna (proteïna), si tan bé ens fa prendre llet?

La resposta és fàcil: un nadó necessita la llet materna, el seu organisme està preparat per assimilar les vitamines, minerals, proteïnes, greixos i carbohidrats que li proporciona la llet, però un cop acaba aquest període tots aquests nutrients ja no ens són efectius, i fisiològicament no podem processar-los. Així que després de l’alletament matern no necessitem la llet, no ens proporciona cap benefici, ni  tampoc ens aporta el calci suficient (per exemple, el sèsam és una alternativa molt més eficaç).

En el mercat existeixen molts tipus de llets vegetals, però a vegades el seu percentatge de sucres és molt alt i això fa que deixi de ser una beguda saludable.

La bona noticia és que podem fer una deliciosa llet vegetal de manera facilíssima, plena de nutrients, totalment assimilable, garantint que no hi ha sucres afegits que ens descalcifiquin els ossos i sense necessitat de fer patir a cap animal.

RECEPTA DE LA LLET VEGETAL
• 150 g. ametlles (o nous, sèsam, avellanes, coco ratllat…).
• 900 ml. aigua.

Procediment: la nit abans posar les ametlles en remull (1). A l’endemà les colem i esbandim i les posem al got de la batedora junt amb l’aigua i ho triturem tot molt bé (2). El líquid resultant el colem amb una bossa per fer llet i ja tenim una magnífica beguda vegetal (3). Opcionalment hi podem afegir canyella, sucre de coco o cacau per fer una llet més dolça.

Amb aquesta beguda no només guanyaràs salut sinó que també evitaràs la mort i el patiment animal i la millora del medi ambient. Així doncs, a què esperes per provar-la? Tot són avantatges!

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí