Mercat del Film de Mataró, volum 9

Jesús Gonzàlez.  @jesusgonnot
427

Setembre i octubre estan essent uns mesos afortunats pels amants del cinema. S’han obert la majoria de sales (resta encara pendent el cinema Foment Mataroní) i s’han reprès les estrenes i tota l’activitat complementària com les sessions del ‘Documental del mes’ a moltes sales de la comarca. Els festivals de cinema com ara Sitges estan en marxa, tot i que amb edicions especials amb projeccions presencials i online. Tot plegat un panorama de normalitat i estrenes interessants que han tret els espectadors de les butaques i les seves plataformes online.

A escala local també s’ha reprès l’activitat i, entre el 23 i el 25 d’octubre a Can Gassol, es celebrarà el Mercat del film de Mataró que ja va per la seva novena edició. Es tracta d’una mostra de curtmetratges no competitiva que ofereix una panoràmica de tota la producció local audiovisual. El nostre objectiu, disculpeu que, per un moment, canviï la persona del text i m’inclogui ja que sóc un dels organitzadors, és acostar els treballs de professionals o amateurs locals al mataronins i mataronines. Durant aquests tres dies intensos de cinema i audiovisual desfilen, per la pantalla de Can Gassol (esperem que a la propera edició ja pugui ser a la nova seu del MAC a la Presó de la Riera), curtmetratges de ficció, documentals, videoclips, videoart, videodansa… L’objectiu principal és fer amplificar els visionats d’aquestes peces que, sovint, acaben essent projectades a les petites finestres de Vimeo o Youtube (tot i que no en dubtem de la seva validesa per a la difusió d’obres). Gaudir de l’experiència col·lectiva que, encara, és el cinema: entrar a una sala fosca, seure al davant de la pantalla i obrir els ulls per descobrir nous mons.

En l’edició d’enguany es podran veure 25 peces de gèneres molt diferents tot i que el videoclip és el format més emprat. Però també tindrem tràilers, curts de ficció, videodansa i documentals entre el que destaquem el de les Majorettes de Mataró (que es veurà en pantalla gran). El gènere del terror estarà present als dos llargmetratges que es presentaran al Mercat del film: Dark Village i Black Madonna. Tots dos film estan fets per talents locals i no us els podeu perdre.

Esperem que els nous temps de la Coronavirus no espatllin aquesta màgia que és el cinema. Per aquest motiu enguany el Mercat comptarà amb un servei de reserva d’entrades que permetran una projecció correcta per demostrar que la cultura és segura.

COMPARTIR