Mirador del Maresme de Llavaneres

Josep Grau.  MONTALTREK. Associació Excursionista Sant Vicenç de Montalt
465

Ara que estem al pic de l’Estiu, ens anirà bé fer una sortida per llocs ombrívols i corriols petits on hi corre la fresca matutina. Recorrerem uns rocs ben curiosos catalogats pel veí de Llavaneres  Andreu Ventura Devesa, que ha editat un interessant llibre de fotografies  on es recull tot el rocam destacat de la població. En aquesta sortida podrem veure dues formacions rocoses:

LA ROCA DE LA TORTUGA: És d’una forma ben curiosa ja que té la forma d’una tortuga, donant principal èmfasi  al que és el cap i l’ull.

MIRADOR DEL MARESME: És una formació de rocs grans variats i arrodonits amb uns forats cilíndrics a la base, produïts pel desgast de les congelacions hivernals. És el rocam més elevat del terme de Llavaneres i del que es gaudeix de la millor vista. A més de la bellesa del nostre mar, podem veure per l’Est des de La Torre dels Encantats de Caldes fins al Castell del Burriac amb tota la grandesa dels plans de Mataró, amb els seus cultius i el seu port; i cap a l’Oest veiem el  Matagalls al Montseny,  l’elevació de La Mola a Sant Llorenç del Munt i en un.

COM ANAR-HI?

Iniciem la nostra marxa a l’Aparcament de Can Bruguera, (Mataró) al costat del Camp de Futbol i agafem al Camí de la Cornisa el GR-83 en direcció Nord. Seguim aquest camí ample i força ombrívol, és el que ens portaria al Corredor.

Al cap d’uns 3, 2 Km haurem arribat a la Plana del Sastre que és un punt a on al mig del camí, hi ha una masia gran, vallada  i que podem vorejar seguint el camí de la dreta o l’esquerra indistintament. Continuem pel camí del Corredor, seguint les fites indicadores que trobem pel camí.

1 Km mes endavant, arribem a Les Cadenes del Tintorer, que és una cruïlla de 3 camins amples que queda a la nostra dreta. En aquest punt, agafem el corriol estret que queda més a l’esquerra i s’enfila força entre brucs i alzines. Hem d’estar vigilant perquè quan el camí ja és més planer a la nostra ESQUERRA  i entre els arbres, veiem una pedra gran d’uns 8  metres de llarg , és EL ROC DE LA TORTUGA, el reconeixerem perquè és com una tortuga en el que una part de la pedra és mes petita, té la forma del cap, i es pot veure perfectament el que seria l’ull. En aquest punt portem caminats des de La Plana del Sastre uns 22 minuts.

Seguint el camí i uns 3 minuts més endavant, hem de vigilar a la DRETA ja que s’acaba la pujada i comença la baixada, és just en aquest punt on surt un petit corriol a MÀ DRETA i veiem uns rocs de grans dimensions amb un pas pel mig. Hem de passar per aquest forat entre el rocam i a l’altre costat ens podem enfilar a dalt de la Roca que és el MIRADOR DEL MARESME i gaudir de la vista que els nostres ulls veuen. El camí de tornada es pel mateix lloc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí