Poinsetties en tons pastel

Passi Garden Home.  www.passigardenhome.com
477

Les poinsetties arriben puntuals a la seva cita de finals de l’any per exercir de grans estrelles de la decoració nadalenca.

Arriben vestides de radiant vermell la immensa majoria, però cada vegada son més populars les seductores tonalitats pastels en salmó, albercoc, diferents tons rosats, groc llimona, canyella o un lluminós magenta. Moltes d’elles fins i tot llueixen tons combinats.

La poinsettia o flor de Pasqua és una planta delicada que requereix:

  • Substrat: Necessita un sòl fèrtil, solt i porós; i humitat constant, però no suporta l’entollament, per tant haurà de mantenir-se lleugerament humit.
  • Llum: La llum natural li és imprescindible per mantenir el color, però el sol directe podria cremar-la. És important que no rebi llum a la nit, ja que les bràctees de les flors perdrien la vermellor.
  • Humitat i reg: La humitat i el reg són els aspectes més crítics de la cura d’aquesta planta. Convé regar dues vegades per setmana, submergint el test de 10 a 15 minuts en un recipient amb aigua. Com a bona planta tropical, l’excés de sequedat ambiental la perjudica fins a provocar la caiguda de les fulles. S’ha de col·locar en un lloc allunyat dels radiadors i xemeneies.
  • Temperatura: La temperatura no pot superar els 23 graus durant el dia ni baixar de 16 graus a la nit.

Perquè torni a envermellir les seves bràctees l’any que ve s’ha de mantenir en total foscor de setembre a novembre, és a dir, els tres mesos previs a la floració, però no és fàcil tenir èxit.

Han de col·locar-se en un lloc allunyat dels radiadors i xemeneies enceses. I fora dels corrents d’aire. La temperatura no hauria de superar els 23º durant el dia ni baixar dels 16º a la nit. Si les fulles es tornen grogues i cauen, vol dir que estan patint excés de calor i sequedat en el substrat i l’ambient; traslladar-les a un lloc més fresc i lluminós i incrementar la humitat hauria de ser suficient per reanimar-les. Precisen llum natural, però no sol directe. Convé aportar adob per a plantes de flor cada 15 dies.

COMPARTIR