Protegir les plantes del fred

Passi Garden Home.
669

Moltes plantes del jardí, especialment les més delicades, les més joves i les recentment plantades, són incapaces de suportar el fred i les gelades sense patir danys, moltes vegades irreparables. Per protegir existeixen des de fundes, vels i mantells d’hivernació a hivernacles de posar i treure.

Ja durant el mes d’octubre, o quan les temperatures comencen a baixar dels 6 graus, moltes plantes han de ser posades a cobert, especialment les menys rústiques, les que acaben de ser plantades o trasplantades, els arbres joves i algunes palmeres. En aquests casos no n’hi ha prou el mulching que serveix per encoixinar les arrels, també cal cobrir la part aèria. A Passi Garden Hoem trobaràs diferents productes per a aquest propòsit.

Mantells i fundes d’hivernació

Hi ha una sèrie de fundes i mantells d’hivernació de materials naturals o biodegradables, molt còmodes i fàcils d’utilitzar. Els seus teixits lleugers i permeables a l’aigua i l’aire eviten l’efecte del fred i en deixar passar la llum provoquen un efecte hivernacle que procura calor a les plantes.

Mini hivernacles desmuntables

No obstant això, hi ha plantes per a les quals un mantell o funda de hivernació no és suficient i han de ser posades a resguard: les herbàcies molt delicades o molt joves, els planters i plançons, alguns cítrics… Una opció és col·locar en zones més protegides, com un porxo. Però l’ideal és un hivernacle.

Avui hi ha una àmplia gamma de mini hivernacles, fins i tot per col·locar en un balcó o una terrassa, que es desmunten i guarden quan el risc de gelades ha passat. Solen tenir una estructura d’acer o ferro, diversos prestatges per posar els testos i coberta transparent, habitualment amb dues cremalleres, per facilitar l’accés.

També hi ha hivernacles per a determinades hortalisses, com enciams, faves, pèsol… que es planten sobre mateix el terreny, protegint, i fins i tot per tot l’espai de l’hort, en forma de grans túnels amb estructura reforçada i un film que assegura als cultius una alta densitat lluminosa.

COMPARTIR