Ruta: Castell vell

Josep Grau.  MONTALTREK
970

El paisatge del Maresme dona molt de sí; aprofitem aquest mes per a fer una matinal ben a prop de Mataró. El lloc escollit és Castell Vell en el terme de Llinàs del Vallès. Alguns dels elements que ens trobarem són:

Castellvell, o també conegut per l’antic nom de Castell del Far, fou edificat sobre un possible assentament grec o romà que hi havia en aquell indret. Va ser escenari de nombroses escaramusses entre l’església i els propietaris del castell, els Desfar, que tenien males relacions amb l’església, pel domini de les masies i conreus que l’envoltaven. Sembla ser que durant èpoques va  estar habitat pels càtars. El 24 de maig de 1448, un terratrèmol va esfondrar tot el Castell;

Can Bordoi: Masia espectacular que corona el coll de la carretera que va de Dosrius a Llinars del Vallès; de principis del segle XX, espectacular  per la seva construcció senyorial, del centre sobresurt una torre quadrada amb coberta a quatre vessants i garites als quatre vèrtex.

Capella de Sant Cristòfol: Està junt a la masia de Can Bordoi, precedida d’un ampli porxo; el diumenge després del 10 de Juliol, encara s’hi fa un aplec amb ballada de sardanes inclosa.

Itinerari: Circular. | Durada: 1:50 h. | Desnivell: 60 m.
Distància: 5.6 Km. | Track: Ruta

COM ARRIBAR-HI

Ens desplacem en cotxe fins a Dosrius, i per la carretera que va a Llinars del Vallès,  arribem al coll de Can Bordoi, passat el coll a la primera corba a la dreta, anem a poc a poc, ja que ens desviem per un camí que surt  A L’ESQUERRA, continuem amb el cotxe uns 3 km, i a on veiem un espai al costat del camí, aparquem.

Prenem el camí ample que hem fet amb el cotxe, desfent a peu el que hem fet amb el cotxe; l’anem seguint, fins que el camí s’eixampla i a mà dreta, surt un camí que està barrat per un tronc llarg, com un pal de telèfons i en un extrem hi ha una senyal de prohibit passar cotxes i bicicletes.

Baixem per aquest corriol fins arribar al Mas de Can Bordoi que bordegem per L’ESQUERRA, passem pel davant de la  Capella de Sant Cristòfol i continuant el camí, sortim a la carretera asfaltada.

La seguim uns metres a la dreta i la travessem, prenent el camí del Corredor per uns 600 metres, en què veiem un rètol que diu Castellvell. El prenem a l’esquerra i al final del camí haurem arribat al Castellvell.

Pugem a dalt de les runes del castell, molt ben cuidades i tindrem una magnifica vista de tot el Vallès, als nostres peus. Mollet del Vallès i al fons tot el massís del Montseny ben nevat si hi anem a l’hivern.

De tornada farem unes petites variacions per fer la ruta mes amena:

Al deixar el mas de Castellvell, prenem el camí que surt a uns 20 metres A LA DRETA del final del patí i ens porta a través d’un engorjat al camí que mena al Corredor.

Continuem baixant pel camí del Corredor, direcció a Can Bordoi i veiem un corriol que surt a la DRETA, el prenem i passant pel mig del bosc, ens porta a la carretera asfaltada, ara prenem el camí que surt al davant nostre i que ens portarà a Can Bordoi, per l’altre costat del Mas.

Arribats a Can Bordoi, girem a la DRETA i ja reconeixem el camí on hem vingut.

El seguim i la tornada la fem per un corriol que puja per entre la pineda, passant pel cim de la pineda tornem al camí ample; just en aquest punt, surt un corriol poc marcat al davant nostre, el prenem i en arribar a un camí ample, girem A LA DRETA, trobarem uns camps de cultiu, estarem al Pla dels Garrofrers. Seguim el camí fins que ens porta al camí ample que hem seguit a l’inici de la sortida; GIREM A ESQUERRA i continuem per la pista ampla, fins arribar al punt on hem aparcat el cotxe. Final del trajecte per avui.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí