Ruta: La font de la Moreneta

Josep Grau.  MONTALTREK
1775

El Maresme és molt ric en boscos frondosos de pi i alzina. Coneixerem una mica més d’aquesta riquesa que ens és tan propera. Per estirar les cames, sortim des de Dosrius i pugem suaument fins a Can Bruguera. Passarem pels següents punts d’interés:

Rukimon Dosrius: Punt inicial  i final. En acabar la sortida podeu entrar i conèixer el ruc català, andalús i canari, entre d’altres. Són una preciositat.

Can Marc: Antiga masia catalana del segle XVII, que avui és una casa  rural molt ben condicionada.

Font de l’Homs: Lloc fresc on pujava a berenar la gent de Mataró.

Font de la Moreneta: Datada de l’any 1956 i promoguda per Pere Puig, amb la col·laboració de l’Agrupació Coral Walkyria.

Font de la Cornisa: El seu raig d’aigua era agraït pels caminants que travessaven el Maresme pel camí de la Cornisa.

Itinerari: Circular | Durada: 3 h. | Desnivell: 290 m. | Distància: 8,2 km. | Època: De primavera a tardor. | Track: Font de la Moreneta des de Rukimon Dosrius

COM ARRIBAR-HI

Iniciem el nostre recorregut, després de passar Dosrius, a mig camí de Canyamars -a aproximadament dos quilòmetres després de la rotonda de Can Massuet- al desviament que ens porta a Can Gel i, més concretament, a l’aparcament que hi ha davant de “Rukimon- Rucs del Corredor”.

Comencem a caminar i ens trobem la reixa metàl·lica que ens indica que estem a l’entrada de Rukimon. Prenem el camí que tenim a l’esquerra -vigileu, perquè hi ha un corriol petit que no porta enlloc.

Seguim per aquest camí, de manera que haurem d’ignorar tots els camins que surtin a la dreta. Al final, quan hàgim arribat a una placeta gran, prendrem el camí ample que surt a la dreta, el qual té una cadena oberta, amb dues bigues de ferro.

Continuem per aquest camí fins a arribar a Can Marc, que és una Masia rural. Aquí haurem d’arribar al pati de la casa i prendre el camí que veurem davant de la porta principal. Compte no agafeu el que passa per la part de darrere.

Al final d’aquest camí girem a la dreta i seguim la pista ampla i còmoda. Al cap d’aproximadament 600 metres trobarem un rètol que anuncia la Font d’en Homs. Prendrem aquesta direcció i, en arribar a una cruïlla, seguirem a la dreta fins a trobar la font a uns 150 metres.

Retornem a la pista que veníem i continuem pel camí i, al cap de 150 metres, un altre rètol ens indica la Font de la Moreneta. Hi baixem i, si tenim sort, podrem fer un glop d’aigua.

Tornem a la pista principal i, sense deixar-la, arribarem al camp de futbol de Can Bruguera. Girem a la dreta i seguim pel Camí de la Cornisa. Passem per la Font de la Cornisa i, sense deixar el camí, passarem per una cruïlla que és el carrer de Céllecs. Heu d’estar atents perquè a la propera cruïlla, que és un coll, hi ha un pal metàl·lic d’un metre d’alçada clavat a terra. En aquell moment haurem de girar a la dreta, per una pista força ampla.

Quan hagin passat uns 500 metres, deixarem el camí principal i pujarem pel de la dreta. Passarem a prop del Turó d’en Tarau i anirem seguint el camí.

En el moment en què el camí comença a fer baixada, s’endinsa al bosc i veiem que a l’esquerra està tancat, hem de recular lleugerament i, en el pla, surt un camí que té forma de V. Segons com veníem és a mà dreta i comença amb una lleugera pujada i després va baixant. Ens acabarem trobant amb unes curioses casetes de fusta penjades dels arbres. Les anem passant fins a arribar a una cruïlla, on girarem a la dreta i, després d’una baixada forta, sortirem a la caseta d’informació de les Cabanes de Dosrius. Aleshores girarem a la dreta i, al final d’aquest camí, arribarem a l’aparcament on hem deixat el cotxe.

Posarem, així doncs, punt final a una bonica sortida per camins frescos que ens haurà servit per conèixer el nostre magnífic entorn.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí