Ruta: La Roca d’en Punsola

Josep Grau.  MONTALTREK
514

Aquest mes us parlo d’un lloc a Cabrera de Mar, amb bones vistes sobre Mataró i Vilassar de Mar i al mateix temps espai de reflexió, ja que era el lloc preferit del poeta mataroní Josep Punsola per anar a cercar la pau de l’esperit i poder escriure els seus poemes.

Josep Punsola (1913 – 1949 ). Segons es recull a la Vikipèdia, va ser un poeta mataroní, membre molt actiu de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC). Va treballar intensament per recuperar la cultura catalana després de la Guerra Civil. Va organitzar una secció musical a la seu de la UEC de Mataró i va col·laborar amb el músic i escriptor Elisard Sala en l’elaboració de les lletres de les Cançons de muntanya, de nit i de camí (1949). Va ser guionista de pel·lícules amateurs, com Porta Closa (1948), d’Enric Fité. El 1949 es va editar un recull de la seva obra poètica, Poesies, que es va reeditar l’any 1970. L’any 1989 el Patronat Municipal de Cultura de Mataró va editar la seva Obra Poètica Completa, a cura de Maria-Mercè Bruguera.

Itinerari: Circular | Durada: 1 hora | Desnivell: 130 m. | Distància:2,3 Km.
Època: Tot l’any.

COM ARRIBAR-HI

Comencem el nostre recorregut al cementiri de Cabrera, on podem aparcar bé el vehicle. Iniciem la caminada pel carrer Josep Punsola que surt de L’ESQUERRA del cementiri i passa per la paret del darrera, veurem que està senyalitzat com   “SL-C115 Castell de Burriac”. Al cap d’uns 50 metres prenem un camí de sorra a L’ESQUERRA i travessem una zona descoberta que ens permet gaudir d’una bona panoràmica del mar i de la ciutat i el port de Mataró.

Passats uns tres-cents metres, entrem al bosc i trobem tres camins, prenem el de L’ESQUERRA, que s’enfila turó amunt; en arribar a un repatxo a la nostra dreta, queda la Roca d’en Punsola, la podeu identificar perquè té una placa  commemorativa. Avui dia està envoltada de pins pel que la vista des d’aquest punt és molt minsa.

Per a fer una mica més de cames continuem pel corriol que cresteja en direcció al nord, i seguim tot passant per sota la paret d’una torre, fins arribar al dipòsit d’aigua que heu de trobar forçosament.

Ara en aquesta cruïlla baixem pel primer camí A LA DRETA que està cobert amb portland; quan s’acaba el cobert amb portland –uns 80 metres– prenem el corriol que surt A LA DRETA i anem tornant cap a l’inici, tot passant per un bosc amb molta vegetació.

Al final del camí prenem la zona descoberta que ja coneixem de l’anada i després de tornar a fer aquests 300 metres, ja tornem a ser al cementiri de Cabrera, punt i final de la sortida.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí