Ruta: Sant Martí de Montnegre des del Pla de les Bruixes

Text: Josep Grau (Montaltrek)
535

Aquest mes us proposo endinsar-vos per paratges boscosos del Montnegre. Des d’aquesta atalaia, podrem veure cims com Montserrat, la Mola i el Montseny que faran que la nostra caminada sigui espectacular.

Collsacreu: Es tracta d’una collada de 370 metres d’altitud que separa el Maresme del Vallès. És un punt de pas de moltes excursions.

Pla de les Bruixes: És una plana en què hi havia un gran nombre de megàlits i, segons les llegendes, les bruixes que s’havien banyat amb el diable en el Gorg Negre de Gualba baixaven a reunir-se i atemorir els habitants de les viles properes.

Can Carcassès: És un mas construït el 1900 que actualment s’ha adaptat com a restaurant on es fan celebracions privades.

Pla de Forcs: És un gravat rupestre del neolític o calcolític que està format de tres grans pedres granítiques de les quals una, anomenada pedra de Les Olles, té més de vint cúpules o cassoletes en forma de U que semblen ser gravades per humans. Es creu que servien per fer sacrificis i recollir la sang a través d’elles.

Cal Paraire: És un mas, situat a mitjan camí per arribar a Sant Martí del Montnegre, des d’on val la pena parar i contemplar el paisatge.

Can Pota: És la masia que ens trobem més endavant, a la nostra dreta. Des d’allà podem veure el massís del Montseny.

Sant Martí de Montnegre: Es tracta d’una església a 480 metres que té un mirador amb vistes al Pirineu. Havia funcionat com a parròquia fins al 1960 i des d’aleshores els Frares Caputxins d’Arenys de Mar se’n cuiden del manteniment.

Itinerari: NO Circular | Durada: 4 hores | Desnivell: 240 m. | Distancia: 17.1 Km | Època: Hivern, ja que podem veure neu per els voltants; evitar l’estiu.
Track a Wikiloc: Pla de les Bruixes- Sant Martí de Montnegre

 

COM ARRIBAR-HI

Pugem en cotxe fins a Collsacreu i entrem a la urbanització per la pujada que queda més a l’esquerra i, en la primera cruïlla, seguim recte. En la segona prenem una forta pujada a l’esquerra i seguim la pista en direcció a Can Carcassès, que quedarà a l’esquerra. És aleshores el moment d’aparcar, ja que hem arribat al Pla de les Bruixes.

Comencem a caminar mentre seguim la pista per on veníem (direcció nord-est) i quan trobem una bifurcació prenem el camí de la dreta.

Passem un fort revolt i, sense deixar el camí principal, seguim per l’esquerra per arribar al Coll de Senís. Seguirem recte i uns 750 metres més endavant, quan arribem a una placeta amb diferents camins, prenem el de la dreta, que ens portarà fins al Pla de Forcs, on val la pena fer una parada.

Tornem pel camí on veníem i, uns 300 metres més endavant, prenem el camí de l’esquerra que fa un pujador. En aquell moment estem arribant a Cal Peraire, des d’on no ens podem perdre les vistes de Montserrat i Sant Llorenç del Munt, entre d’altres.

Seguim el camí i, després de passar per Can Pota, arribem a una cruïlla que prenem a la dreta i, després, altre cop a la dreta. Estem en el GR-92 i no deixarem la pista fins que s’acabi. A continuació seguirem a la dreta i, al cap de poca estona, arribarem a Sant Martí de Montnegre.

El camí de tornada és el mateix que el d’anada.

Bibliografia:
Wikipedia.
Revista La Vall.
Ricard Pascual Guasch.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí