El TecnoCampus impulsa un projecte d’indústria 4.0

Text: Redacció
214

L’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus (ESUPT) ha engegat un projecte per donar resposta a la necessitat de disposar d’enginyers graduats amb competències tecnològiques i personals que facilitin a les empreses industrials avançar en la implantació de la Indústria 4.0, traient profit de les tecnologies que la faciliten, com són analítica de dades, IoT, fabricació flexible, robòtica col·laborativa, fabricació additiva, ciberseguretat, nous materials, teixits intel·ligents, entre d’altres.

La idea és oferir als estudiants dels graus en Enginyeria Mecànica, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i Organització Industrial la possibilitat de treballar un conjunt d’assignatures que els donin la visió i els coneixements bàsics per afrontar els reptes de la transformació digital de la nostra indústria i avançar cap a la fàbrica intel·ligent.

Per ajudar a definir els continguts d’aquestes assignatures i les metodologies, l’ESUPT ha demanat la col·laboració de un grup important d’entitats i empreses. L’objectiu d’aquesta col·laboració és doble. Per un costat, les empreses col·laboradores expliquen quines són les competències que més valoren. Per l’altra, es millora el coneixement mutu de possibilitats i necessitats que ajuden el Tecnocampus a proporcionar una formació basada en problemes reals i, pel que fa  les empreses, els permeten conèixer estudiants i capacitats de transferència de coneixement.

Una de les entitats col·laboradores és el centre tecnològic Eurecat, que, a més, aportarà suport en el desenvolupament de contingut i coneixement tecnològic de matèries estratègiques que impacten en la indústria 4.0.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí