Tornada als cinemes

Jesús Gonzàlez.  www.twitter.com/jesusgonnot
267

Al marge de quina onada de contagis de la Covid19 ens trobem, és força objectiu afirmar que les estrenes cinematogràfiques han adquirit un cert grau de normalitat. L’últim quart de l’any 2021 ha estat molt trepidant i ha permès buidar els calaixos de les majors amb una mitjana de 10 estrenes setmanals (al marge de les plataformes que no han baixat el ritme abans, durant i després de la pandèmia). Aquests 4 mesos vertiginosos ens han permès recuperar des del darrer James Bond fins a la nova versió de Dune o Titane, la més recent Palma d’Or a Cannes (un festival que va haver d’anul·lar la seva edició de 2020).

Ara ja ens trobem a la recta de sortida del Nadal del 2021, moment en què ens posarem al dia cinematogràficament parlant ja que ens arribarà el remake de West Side Story  a càrrec d’Steven Spielberg. Es tracta de la darrera gran pel·lícula afectada per la pandèmia que havia d’estrenar-se el passat Nadal però que els comptables de Hollywood van aconsellar endarrerir. S’espera que el musical suposi la recuperació econòmica definitiva del sector ara que es permet el 100% d’aforament. Per aconseguir-ho Spielberg ha apostat pel nou rostre de Rachel Zegler i la popularitat d’Ansel Elgort (Baby Driver o la sèrie Divergente).

Abans que el Blockbuster spielbergerià aterri  ja s’hauran estrenat altres cintes interessant com Encanto, el nou lliurament de Disney que explota aquesta vegada la màgia dels paisatges i la cultura colombiana, i La casa de Gucci, una nova pel·lícula de Ridley Scott, que compta amb dos reclams publicitaris: ser la tràgica biografia del net de l’imperi Gucci i comptar amb Lady Gaga com a protagonista (amb permís d’Adam Driver).

Aquest Nadal també ens arribaran nous reboots i seqüel·les. Començarem per Cazafantasmas: más allà, un film nostàlgia (d’aquells que ens recorden que temps cinèfils passats van ser millors) que retorna al món dels caçadors d’espectres per enllaçar l’antiga amb la nova generació, deixant de banda aquell intent de versió feminista (que tampoc estava tan malament). Spiderman no way home serà la continuació del personatge d’Spiderman interpretat per Tom Holland i promet set el plat fort (ni que sigui econòmicament) durant les vacances dels infants.

Finalment, i no per això la menys important, ens arribarà Matrix Resurrections, la quarta part de la nissaga de les germanes Wachosky que recuperà el càsting original per donar una nova embranzida al gran clàssic del cinema cyberpunk.

Com hem pogut comprovar, aquest Nadal el cinema torna amb més força que mai, amb glamour i estrenes potents que ens faran somniar i oblidar pandèmies passades (almenys fins que no comencin a arribar les noves pel·lícules catàstrofe que exploten el fenomen Covid19).

COMPARTIR