Tornem-hi

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
563

Manuel Roca i CuadradaL’inici del mes de setembre ens porta el retorn a la normalitat quotidiana. Enrere queden les vacances d’estiu que paralitzen en bona mesura l’activitat productiva, cultural, esportiva, escolar i també en part la relacionada amb la política. A partir d’ara la ciutat anirà recuperant l’activitat que li és habitual a tots nivells i àmbits.

Per una banda la classe política, amb les piles carregades i de ben segur amb la lliçó ben apresa escalfarà motors amb el ple municipal del primer dijous de mes que marca el nou curs i estem segurs que ho farà amb el ferm propòsit d’arribar a acords i pactes en aquells temes de ciutat que els hauran de permetre estabilitat en la gestió de govern. Evidentment que no ho tenen fàcil, però tampoc impossible. Hem de confiar que per damunt de les ideologies polítiques prevaldrà el sentit comú i el compromís amb els ciutadans.

Recordem que venim d’unes eleccions municipals que per primer cop des de l’etapa democràtica han possibilitat un canvi de govern en la ciutat. Cal esperar-ne un nou estil de governar i de plantejar-se les prioritats que en l’actualitat més que mai estant subjectes a la crisi econòmica i financera que estem patint i que sense cap mena de dubte obligarà l’elaboració d’uns pressupostos municipals pel 2012 restrictius, ajustats i realistes. Aquest, estem segurs, ha de ser un dels temes que més ha de preocupar a hores d’ara el nou equip de govern, que no té majoria i haurà de pactar per poder aprovar-los.

Està per veure fins a quin punt el govern de CiU podrà mantenir les seves prioritats i què i amb qui estarà disposat a pactar. Estem segurs que el parèntesi estival no ha paralitzat els contactes de l’actual govern amb les altres forces polítiques amb representació municipal.

Confiem que a partir d’ara es pugui parlar de transparència en la gestió, de decisions importants, de propostes serioses que garanteixin la governabilitat de la ciutat. Mataró s’ho mereix.

COMPARTIR