La xufa, un superaliment per descobrir

Text: Redacció
452

Tot i ser un aliment mil·lenari originari d’Egipte, les xufes són uns tubercles típics del Mediterrani. Més enllà de la tradicional orxata de xufa valenciana, en que el cultiu està protegit sota la denominació d’origen Xufa de València, aquestes boletes són també font nutricional de minerals, vitamines i antioxidants que l’han convertit en un superaliment versàtil gràcies a tots els derivats d’aquest producte, com la farina de xufa, oli de xufa o com a fruit pelat.

Com a tubercles, les xufes són font d’energia provinent de sucres complexos que s’alliberen de manera estable, cosa que beneficia al nostre intestí i també als nivells de sucre en sang. Destaquen també pel seu alt contingut en fibra, beneficiosa per a regular el trànsit intestinal de manera natural. Així mateix, les xufes són una font inesgotable de proteïna vegetal amb alt poder nutritiu, que es tradueix en una menor incidència de grassa i colesterol, així com un potent antioxidant que elimina toxines. A més, en tractar-se d’un producte d’origen vegetal, la llet de xufa pot ser un substitut perfecte de la llet de vaca per a vegans i intolerants a la lactosa.

En quant a minerals, la xufa destaca per les seves altes quantitats de magnesi, que contribueixen al bon funcionament de diverses parts de l’organisme com les interaccions bioquímiques, preveuen l’aparició d’infeccions i aporta energia; i potassi, útil per controlar la pressió arterial i mantenir un bon sistema cardiovascular.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí