Ruta: Parc del Falgar (Llerona)

Josep Grau.  MONTALTREK
625

Avui proposem una completa matinal familiar pels voltants de Llerona, on podrem descansar al costat d’un llac on els ànecs i ocells no paren d’anar amunt i avall. També passarem pel davant d’un parc infantil perquè, si anem amb criatures, s’hi puguin recrear. A més, la sortida conta també amb verds camps de conreu i més sorpreses que ens anirem trobant al llarg del camí.

Parc del Falgar: És un gran pulmó verd de 170.000 metres quadrats situat a Les Franqueses del Vallès i que va ser inaugurat el 2019. Al Parc hi trobem 5 zones temàtiques, unides però diferenciades. En primer lloc, el Cicle de l’Aigua. Seguidament, el Llac del Falgar, La Penya (natura en estat pur), l’Illa del Pi i la Zona de Jocs i Esbarjo. Així doncs, tenim suficients espais per a gaudir una bona estona.

Can Grau Gros: És un mas pel qual passarem a tocar i s’ha localitzat un petit jaciment de l’Edat del Bronze fins a l’Edat del Ferro (900 a 450 aC.)

Santa Maria de Llerona: Es tracta d’una església que aplegava els creients dels masos escampats per la vall durant el segle XII. Va ser fortificat durant la segona Guerra de Remences, i va acollir els qui es rebel·laven, capitanejats pel líder de la revolta, Joan Sala. Es van fer forts en aquest emplaçament, però finalment van ser vençuts i es va capturar el líder a Llerona, des d’on el van portar a Barcelona i el van executar. Si les pedres poguessin parlar! Que n’explicarien de fets de la nostra història!

Itinerari: Circular | Durada: 2 h | Desnivell: 129 metres
Distància: 7 Km | Època: Tot l’any

COM ANAR-HI?

Tan bon punt arribem a Les Franqueses del Vallès, prenem el C/Barcelona fins al final i desemboquem a l’aparcament del parc del Falgar, on deixem el vehicle i ens disposem a caminar.

Anem direcció al parc, el travessem en sentit Nord i al fons veiem altiu el Tagamanent. Quan sortim trobem una carretera i prenem les escales que surten davant nostre.

Desemboquem a un carrer asfaltat i seguim. Tenim la via del tren a la dreta i passem per Can Parets, travessem la carretera, i anem a ESQUERRA, fins al primer trencant (al cap d’uns 50 metres). A allà, un rètol ens indica “Can Grau Gros”  i girem A DRETA.

Anem seguint la pista i al cap d’un kilòmetre, en un desviament trobem un rètol que diu “Can Grau Gros”. No el prenem, però atenció perquè uns 250 metres més endavant, en una cruïlla en la qual hi ha una alzina grossa, hem de deixar el camí principal i GIRAR A DRETA.

Passem pel costat del Mas de Can Grau Gros i, quan el camí bifurca, anem A LA DRETA, per un rètol ens indica que anem direcció a Cal Aimeric. Un cop passat aquest Mas, després de fer una pujadeta, arribarem a una pista més ampla i seguirem A LA DRETA, direcció Sud.

Passats uns 300 metres, en una cruïlla, no deixem la pista per la qual venim i seguim a LA DRETA.

Al final del camí sortim a una carretera asfaltada i a la nostra dreta, veiem un barri que està tancat. Anem cap aquella direcció i pel costat del barri, es pot entrar al recinte de l’església de Santa Maria de Llerona. Hi entrem, passem pel davant del Restaurant El Casal i anem fins al davant de l’església.

Una vegada fetes les fotos per immortalitzar-la, marxem pel carrer que trobem més a LA DRETA que s’anomena Pas de la Creu.

Baixem fins a la rotonda, passem pel costat d’una benzinera i prenem la carretera que ens queda al davant nostre, que és la de Llerona a l’Ametlla. Després de recórrer uns 200 metres veurem l’entrada del Parc del Falgar que hem passat al començament de la ruta. Hi entrem i podem travessar-lo per l’altre costat, que ens deixarà al mateix lloc que on hem començat la sortida.

Aquí podrem esplaiar-nos i descansar en el bonic llac, mentre observem els ànecs i ocells. Si portem mainada, al final hi ha un parc infantil a on gaudiran d’una bona estona.

Bibliografia:
Wikiloc.
Ajuntament de les Franqueses.
Inventari Arqueòlogic de la Generalitat de Catalunya.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí