Ruta: Casanova de Pibernat

Josep Grau.  www.montaltrek.org
517

La primera matinal de Montaltrek

Ja feia uns mesos que havíem fet la marxa popular, motiu pel qual es va crear Montaltrek i els membres de la Junta vàrem preguntar-nos si calia esperar tot un any per fer la marxa, o ens venia de gust fer altres activitats; i com que de ganes de fer muntanya en teníem, vàrem decidir entre altres coses, fer una sortida matinal al mes.

La primera sortida la vàrem programar pel 10 de gener del 2010. Vàrem fer cartells, els vàrem penjar i la sorpresa va ser que el dia de la sortida, a les 8 del matí, érem unes 25 persones, tot i ser un matí força fred.

La ruta la vàrem iniciar al Lourdes d’Arenys de Munt, concretament a l’aparcament del restaurant Mas Sobirà. En arribar, el terra estava nevat, fet que ens proporcionà una alegria a tots. El que fos la primera sortida es podia copsar en l’ambient entre nosaltres un cert sentiment d’eufòria que ens feia sentir molt bé.

Vàrem començar a caminar pel darrera del restaurant Mas Sobirà, pujant pel Fondo de Can Clariana, que fa un engorjat molt interessant. Diuen que en temps pretèrits, en aquest engorjat s’hi havia lliurat més d’una escaramussa. Sense deixar el camí, arribem a la Casanova de Pibernat, i allà a l’era clapejada de neu, tothom va dedicar-se a activitats diferents. Com que havíem dit de fer esmorzar de foc amb botifarres i cansalada, en Pep Fané, Josep M. Manuel, Josep Bellonch i Carlos López varen cuidar-se d’anar a buscar llenya i fer un bon foc que ja va costar que s’encengués. En Jaume Arcos, feia de cangur dels menuts, entretenint-los i inventant-se jocs mentrestant els demés esmorzaven el seu entrepà.

Aquí ja es veié la primera cosa a corregir de les matinals: mentre els demés ja havien esmorzat i estaven neguitosos per continuar el camí, uns quants esperàvem primer tenir unes brases per a coure la carn; segon, coure-la i tercer, tenir temps per a menjar-se-la. Com poguérem vàrem compaginar els desitjos d’uns i altres, menys els d’en Jordi Artigas i Joan Brunet que ja varen marxar sols pel seu conte. A partir d’avui no faríem més esmorzars de foc a les matinals.

Continuàrem el camí fins a Collsacreu, passant per El Parent Rost, si bé a mig camí ens vàrem desviar per a enfilar-nos al cim d’un petit turonet cobert per la neu i d’on es veia Arenys de Munt i el Montnegre, aquest últim força enfarinat.

Arribats a Collsacreu, baixàrem pel Fondo de Can Rossell, passant per sota la carretera que va a Vallgorguina i contemplant la bonica construcció del túnel per a travessar-lo, tot fet de totxos. En arribar a la carretera d’Arenys de Munt, vàrem pujar per l’ampla pista vorejada de plàtans que porta al Lourdes d’Arenys de Munt, punt i final de la nostra primera matinal.

Itinerari: Circular. | Durada: 3 h. | Desnivell: 230 m.
Distància: 7,8 Km. | Època: Tot l’any.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí