Ruta: El Bosc de Grèvol

Josep Grau.  www.montaltrek.org
1024

Ara que estem a les portes de Nadal i que ens encanta veure els nostres carrers adornats i les nostres llars engalanades amb fulles de galzeran o grèvol, amb les seves flors rodones, vermell brillant, de la mida d’un pèsol, us proposo que les anem a veure en un espai privilegiat on viuen. Però no en forma de mata o petit arbust, que es el normal del grèvol, sinó que la natura ha permès, en un petit espai del Montseny, que es desenvolupessin com arbres, formant un petit bosc, que en les proximitats del Nadal es cobreix de vermell.

Itinerari: Circular | Durada: 2 h. | Desnivell: 200 m.
Distancia: 5.3 Km. | Època: voltants de Nadal.

COM ARRIBAR

Iniciem la nostra ruta a Santa Fe del Montseny, on deixarem el cotxe aparcat. Comencem a caminar, en direcció Nord-oest, cap l’Hotel L’Avet Blau. Un cop passat el mateix, ja trobem uns indicadors que ens indiquen Font de Passavets amb senyals Blanca-groga de Petit recorregut PR-C 208. Hem de seguir aquest camí, vorejat de faigs fins a travessar la carretera asfaltada i arribar a la Font de Passavets.

Passada la font, al cap de poc tros, prenem el camí de la DRETA, en direcció el riu, que hem de travessar i continuar recte pel corriol que ens ve al davant en sobtada pujada; travessem un camí que ignorem i continuem pujant, i ja comencem a veure els grèvols, d’una alçada considerable, formant un autèntic bosc. A la propera cruïlla que ens trobem, girem a L’ESQUERRA i continuem gaudint d’aquesta meravella.

S’acaben els grèvols i nosaltres a la primera cruïlla que trobem, GIREM A LA DRETA, continuem pujant uns 230 metres i trobem un corriol que baixa de les Agudes i va cap a Santa Fe, un rètol així ho indica, l’agafem cap a LA DRETA fins a travessar la carretera asfaltada.

Travessem la carretera i prenem la pista que surt recte pel davant, i en arribar a una placeta, podem observar unes sequoies, que s’han fet enormes i que varen ser portades d’Estats Units, al principi del Segle XX, plantades a banda i banda del camí; en aquesta placeta, prenem la pista que surt més a mà DRETA, seguint direcció Santa Fe. Sense deixar aquest camí, arribarem a un encreuament de camins, on ja s’intueix l’Hotel L’Avet Blau, girarem a ESQUERRA i al cap de poc ja hi haurem arribat. Tot seguit, ja estem ben a prop de l’aparcament, on hem començat la nostra sortida.

COMPARTIR