Ruta: Coves de Can Riera

Josep Grau.  www.montaltrek.org
566

El nostre petit país, Catalunya, té moltes sorpreses amagades i desconegudes. Aquest mes farem la sortida a unes coves que estan molt a prop de Barcelona, i que semblen tretes del Canyó del Colorado.

Són unes coves de conglomerats argilosos, a les que la pluja i el vent han anat donant forma al llarg de molt anys. Unes formes capritxoses són el que podem contemplar avui dia. Una meravella casi desconeguda. Serà una agradable aventura ja que el camí no està marcat.

Itinerari: Circular. | Durada: 2:30 h. | Distancia: 6,5 Km. | Desnivell: 230 m.
Track a Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/torrelles-de-llobregat-coves-de-can-riera-22016684

COM ANAR-HI?

Les coves, estan situades a Torrelles de Llobregat, tocant a la ciutat comtal. Hem d’anar fins a Sant Vicenç dels Horts i continuar per  la carretera comarcal BV-2005 que ens portarà fins a Torrelles. Aparquem en una placeta que hi ha al davant del poliesportiu.

Comencem a caminar i tornem cap a la rotonda que hem deixat i a MÀ DRETA, puja un camí cimentat en una forta pujadeta, però no ens espantem ja que això dura poc.

Mentre pugem, a la nostra dreta, ens queden uns camps de cultiu i la Masia de Can Bella.

El camí, passa al tocar d’una altra casa, això ens indica que anem bé. En un fort revolt, deixem la pista ampla i en prenem una de més estreta que surt A L’ESQUERRA. Al cap de poc trobem una senyal que indica
‘Prohibit passar cotxes’.

Anem seguint el camí, fins arribar al coll, on hem de girar A ESQUERRA, passant  per el mig d’unes terres de conreu. Ara estem a El Coll de la Serra de Can Valent. Fixem-nos bé en aquest punt per a la tornada.

Mentre anem pujant, gaudim de les vistes dels cirerers florits (si és que és el temps) i de les vistes de Can Riera.

Arribem a una cruïlla en que tenim un gran dipòsit d’aigua al davant, hem d’anar A LA DRETA. Després d’uns revolts, ja veiem al davant nostre la paret desgastada de les coves.

Al final d’aquest camí, es forma una placeta i hem de buscar un corriol que en direcció al bosc, està amagat a L’ESQUERRA  (No agafar el camí ample).

Hem de estar atents, ja que veurem unes figues de moro grans a la nostra DRETA, hem de pujar amunt i de seguida a uns 20 metres, agafem el corriol a L’ESQUERRA i ja arribem a la COVA 1.

Després de gaudir de l’entorn, tornem enrere i seguim el corriol que puja amunt en forma de “U”  (sense baixar cap a les figues de moro), quasi a dalt del turonet, en un corriol que surt a LA DRETA, trobarem les COVES  2 i 3.

Tornem enrere i mentre baixem veiem un corriol cap a l’ESQUERRA en direcció a la penya, el prenem i  allà també hi trobem unes coves molt interessants, en què el pas del temps ha donat unes formes sinuoses i unes cavitats dignes de ser contemplades.

Ara ja tornem enrere, cap a les Figues de Moro i desfem el camí que hem fet, fins arribar al Coll de la Serra de Can Valent (que està al final del camí que passa entre conreus, tancat pels dos costats). I seguim recte endavant.

Uns 200 metres més endavant, seguim per L’ESQUERRA i observem que després de 200 metres més, agafem un corriol que s’enfila per LA DRETA; trobarem una cabana de pedra seca en runes, ara hem d’anar baixant cap a l’esquerra, o sia que a les properes tres cruïlles que trobem anem a L’ESQUERRA.

Quasi tocant al poble, arribem a una pista ampla, girem a DRETA i en pocs metres arribem a la rotonda i a l’aparcament a on hem començat l’aventura d’avui.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí