Ruta: Far de Calella des de Sant Pol

Josep Grau.  www.montaltrek.org
579

Al Maresme tenim la sort de poder fer sortides en ple bosc i sortides contemplant la Mediterrània; aquest mes farem una tranquil·la sortida en la que els nostres ulls acaronaran el mar.

Torres Bessones de la Petona o Les Torretes: eren unes múltiples edificacions que formaven la xarxa de comunicacions de telegrafia òptica, que per mitjà de senyals, banderes i llums, travessaven tota la península i arribaven fins a França. Les informacions passaven de València a La Jonquera en unes 5 hores. El sistema consistia en un panell amb 6 forats, que permetien un total de 64 combinacions que el torrer desxifrava amb una llibreta de codis que eren canviats molt sovint. A Calella tenim dues torres, una militar i l’altre civil al costat, que varen funcionar sobre el 1850.

Far de Calella: en aquest indret, antigament hi havia una Torre de Vigilància que vigilava i protegia les costes del perill dels atacs dels pirates. El resplendor de la seva senyal de llum de 3 i 2 ràfegues cada 30 segons, arriba a 63 kilòmetres mar endins, i aquesta senyal esta preparada per ser detectada també pels vaixells en navegació. La vista de la costa des d’aquest indret és espectacular.

Turó de la Cabra: és un turó de 140 metres coronat per unes antenes de telefonia, si accedim a la part davantera tindrem unes vistes de Calella, des del punt més elevat.

Itinerari: Circular | Durada: 2 h. 10 min.| Desnivell: 110 m.
Distancia: 6,2 Km. | Època: Evitar l’estiu.
Track a Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/riera-del-morer-far-de-calella-55-22043555

COM ARRIBAR

Iniciem el nostre recorregut a la Riera del Morer de Sant Pol de Mar, Nacional II en una recta llarga, direcció Calella passat el Hotel Gran Sol, ens desviem a l’esquerra. Al final del Carrer Maresme hi trobem uns horts de l’Ajuntament de Sant Pol, i en aquell aparcament deixarem el cotxe. Estem a la cruïlla del C/ Joaquim Pou i Mas.

Prenem el camí de sorra que comença al costat de l’aparcament dels horts. Trobem una cruïlla i anem a LA DRETA, i tot seguit passem per sota un túnel que és l’autovia, no deixem el camí fins que s’acaba al davant d’una casa que és “El Morer”. Prenem el desviament de LA DRETA i travessem un altre túnel, ara en direcció al mar.

Tot just travessat el túnel, prenem el camí que surt a L’ESQUERRA i s’enfila per la falda del turonet; travessem una vall i en arribar a dalt, ens trobem enfront d’un pal metàl·lic de la línea de llum, girem a LA DRETA i anem baixant fins trobar una placeta, des d’on surten 3 camins, prenem el DEL MIG i al cap de uns 350 metres, arribarem a LES TORRETES BESSONES.

Després de gaudir de la vista, prenem el camí que hi ha en direcció al mar a la nostra DRETA, en forta baixada. Seguim i travessem les tanques d’un càmping, seguim recte i el camí es fa més estret. Sortim a un carrer asfaltat i girem A LA DRETA, a la primera cantonada cap a L’ESQUERRA i baixem fins passar un descampat gran, i a continuació prenem una carretera asfaltada que puja cap al Far de Calella.

Arribem al Far i just de la paret ESQUERRA, mig amagat surt un corriol, l’agafem i mentre anem pujant veiem unes boniques vistes aèries de Calella i per l’altra banda la silueta de les Torretes Bessones.

Anem seguint aquest sender fins arribar al Tennis Calella, continuem recte amunt fins a una placeta final del carrer, prenem el carrer que surt cap a LA DRETA i no deixem l’acera esquerra, fins arribar a un petit coll; prenem el camí de LA DRETA i travessarem l’autopista per sota.

Ja a l’altra banda de l’autopista prenem el SEGON CAMÍ que trobem a LA DRETA, que es el Camí Fondo; després d’un tros força costerut, arribem a un punt que surt un camí per L’ESQUERRA, fent un gir de quasi 300º, l’agafem i en arribar a la caseta de les antenes del Puig de la Cabra, poc abans surt un caminet a MÀ DRETA que hem d’agafar i baixar-hi.

Arribats a una cruïlla anem a LA DRETA i seguim aquest camí sense deixar-lo, al final té una baixada pronunciada que acaba al segon Túnel de l’autopista que hem travessat i aquí és on es tanca el circuit.

Ara continuem pujant A LA DRETA fins arribar a Can Morer, que ja hem fet a l’anada, i repetim el camí que hem fet a l’anada fins arribar a l’aparcament. I aquí hem acabat una sortida força tranquil·la i amb unes vistes sobre el mar espectaculars.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí