Ruta: Font del Ferro (Arbúcies)

Josep Grau.  Montaltrek
692

Aquesta ruta discorre entre l’abundant aigua que envolta Arbúcies i els camins planers i ombrívols ideals per fer durant l’any, però més recomanable a ple estiu, època en la qual no podem sortir a la muntanya perquè la calor ens ho impedeix, i en canvi aquí s’hi està estupendament.

Ruta Rusiñol: El reconegut pintor Santiago Rusiñol va passar llargs estius a Arbúcies, on queda pres de la bellesa de l’aigua que brollava de la Riera d’Arbúcies i gran nombre de fonts. Entre l’estiu del 1926 fins al 1930, hi pintà 28 quadres, on la natura era l’element predominant. Passarem per molts d’aquests indrets.

Pomerí: En el passat, Arbúcies va ser un gran productor de pomes; s’havien arribat a recollir fins a 200.000 Kg. anuals d’una gran varietat. Per tal de preservar totes les espècies que s’hi conreaven, es va plantar un arbre de cada tipus en aquest terreny.

Font del Ferro: A la mateixa font, ens indica que és de l’any 1602, i dona nom a la ruta que sortint d’Arbúcies enllaça la Riera i el camí del Rec, el qual torna a entrar a Arbúcies pel costat oposat. L’aigua no té el fort gust ferrós d’altres fonts que tenen el mateix topònim.

Itinerari: Circular. Durada: 2 hores. Desnivell: 90 m. Distància: 6Km
Track: Font de ferro-per-Rec-de-la-Plana-Arbucies

COM ANAR-HI

Comencem la nostra sortida dins d’Arbúcies, deixant el cotxe a l’aparcament gran i a l’aire lliure del c/ Segimon Folgueroles, que es troba tot just passat el pont que creua la riera d’Arbúcies, i gairebé allà a on acaba el carrer de l’Estenedor.

Al peu del pont trobem una estaca al terra que ens indica el PR –C 202, el Pont del Molí de les Pipes.

Travessem el carrer i seguim recte endinsant-nos al bosc, mentre la Riera d’Arbúcies queda a la nostra esquerra. Anirem seguint un tros de la ruta Rosiñol.

El primer que trobem és la Font del Passeig de Montseny i uns 100 metres més endavant i dintre la llera del riu, veiem La Roca de la Serp, una roca en la qual algun artista anònim es va entretenir a esculpir una serp.

Uns 100 metres més amunt trobem el Pomerí i una part del bosc coberta amb canyes de bambú. Travessem el pont que surt a l’Esquerra i continuem el camí que marxa per l’esquerra del camp.

Arribem a una casa abandonada tocant la Riera i seguim el camí en direcció a LA DRETA, entre la casa i la Riera, després passem un pont i seguim el camí per l’esquerra. Creuem un bosc de plataners i, al final del camp, prenem un camí A L’ESQUERRA, i la pujada d’aquest ens porta a travessar dos rials. Un cop feta trobem un rètol que diu Pla del Rec, prenem aquest camí que també surt per la part Esquerra.

Seguint aquest itinerari, sortim a un carrer asfaltat i anomenat Pla de la Margarida i pugem A LA DRETA, fins a trobar unes escales de fusta a LA DRETA DEL CARRER, fetes amb travesses del tren.

Pugem per les escales i anem seguint el corriol amb un rec d’aigua al costat que ens acompanya en el nostre trajecte.

Trobem una cruïlla i prenem el camí de LA DRETA, seguint la direcció de La Font de Ferro. Més endavant desemboquem en un rial, i girem a LA DRETA tot pujant.

Arribem a una placeta i prenem el camí més ample que va es dirigeix a L’ESQUERRA, ignorant els altres dos que surten a dreta.

Baixem pel Passeig de la Font del Ferro, que està asfaltat, fins que a LA DRETA veiem una canonada gruixuda i, de sobre mateix, surt un corriol. El seguim, juntament amb el Rec d’aigua que va pel costat nostre, fins que trobem una escala de fusta que envaeix lleugerament el camí, la travessem i hem arribat a la Font del Ferro.

Després d’assaborir l’aigua i fer un descans, continuem el camí, i passem pel darrere d’unes cases, el que vol dir que ens estem acostant tant al nucli urbà com al final del camí.

No baixarem pel dret amb l’indicador del GR-83 sinó que baixarem còmodament per la pista asfaltada i ampla que tenim a mà esquerra, ignorant el fet que ens diu que no s’hi pot passar.

Arribats a Arbúcies, travessem el carrer que baixa i haurem entrat al del General Maus, el qual seguim fins el final i girem a l’Esquerra pel c/ del Castell.

A la primera cruïlla, veiem una font amb una bomba de treure aigua manual com es feia antigament. Allà GIREM A LA DRETA i baixem per el c/ del Vern. Travessem la carretera i seguim fins al final a la plaça de la Vila.

Veiem una casa amb tot de dibuixos geomètrics a la façana, i entre aquesta i l’Església baixen uns esglaons que hem de seguir per arribar al final, on trobem un túnel a MÀ ESQUERRA. Un cop l’hàgim travessat, com també el pont, estarem a la Riera d’Arbúcies, on girem A L’ESQUERRA i sense deixar aquest camí que segueix la riera, al cap d’uns dos-cents metres, arribarem a l’aparcament, on posarem punt final de la nostra sortida.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí