Ruta: Prat del Cadí

Text: Josep Grau. MONTALTREK  // Foto: Carme Cabot
888

Ja tenim l’estiu a les portes, i amb ell les esperades vacances. En aquest preuats dies, podem aprofitar per fer una sortida un xic més lluny, que podem fer en un sol dia i si ens ho podem permetre, ja que hem fet el desplaçament, gaudir d’un parell o tres dies en aquells entorns.

Aquesta es una excursió a un dels llocs més bonics de la serra del Cadí, dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Un cop arribats, tindrem unes impressionants vistes de la cara nord, com si darrera els prats s’aixequés una paret enorme i majestuosa.

El viatge d’anada, des del Maresme, el podem xifrar en unes 2 hores i mitja; podem triar pel Túnel del Cadí o bé per la Collada de Toses. El  punt de partida de l’itinerari comença a la població de Martinet, entre Puigcerdà i la Seu d’Urgell.

COM ANAR-HI?

Itinerari: Circular. Durada: 3.45 h. Desnivell: 370 m. Distància: 7.19 Km.
Track: https://ca.wikiloc.com/rutes-a-peu/estana-prats-cadi-estana-4992856

Tot el recorregut està marcat amb senyals blanques i grogues, i el podeu trobar com el PR C -121. De Martinet, ens enfilem amb el cotxe fins a Estana, a on deixarem el vehicle; des d’n recomano començar la caminada.

Si volem estalviar-nos 700 metres, al final del poble d’ Estana, surt un camí a L’ESQUERRA, que s’hi pot passar amb cotxe, el seguim fins a Coll de Pallers i aquí sí que ja hem de continuar a peu.

Pels valents que comenceu des d’Estana, heu de fer el mateix;  al final del poble preneu un camí ample que surt a L’ESQUERRA, passarem pels antics safareigs en què les dones del poble anaven a rentar la roba i a ventilar tots els afers que passaven a la petita comunitat.

Arribats al Coll de Pallers, el camí s’obre en un prat i es bifurca, hem de deixar el camí ample i prendre el que surt per LA DRETA del prat, al costat mateix de un rètol que ens indica:  “Prat de Cadí – 3 Km – 1 h 15 min.”. Si observem a la dreta al fons, podem veure el poble de Querforadat, un dels pobles amb més encant  de Catalunya.

A partir d’aquí, entrem al Parc natural del Cadí-Moixeró, entrem al bosc de característiques subalpines, que creix frondós a l’ombra de les parets de la serralada del Cadí. En el recorregut, trobarem l’avet, el bedoll, el Pi Roig i el Pi Negre, que amb els seus troncs llargs i rectes, ens recorden els grans boscos europeus.

Ens anem enfilant per un camí pedregós i tancat com una petita gorga, fins que arribem a un pedregam obert i poc marcat, són els Graus de Riclà, el camí hem de buscar-lo per la banda ESQUERRA, i el trobem en un replà superior ben marcat.

Anem pujant , fins que al davant nostre s’obre una zona rocosa fent una rampa,amb unes vetes característiques de coure, de color verd, estem a el Coll de Reineres, ara hem de buscar el camí pujant amb tendència a L’ESQUERRA.

Una vegada localitzada la traça, seguim pujant i arribem a un collet, amb una fita de pedra de  un metre d’alçada al bell mig. És el Collet Roig. Veiem un camí que surt per LA DRETA que l’hem de prendre i seguint fins al final, ens portarà al Prat de Cadí.

Arribat al Prat, el bosc s’obre i un ampli pla cobert de prat s’estén davant nostre, limitat per les atrevides i redreçades formes de la paret nord del Cadí.

Davant, al sud, la profunda i vertical Canal  del Cristall, dona accés als cims adjacents de la serra, flanquejada per les vertiginoses Roca de l’Ordiguer, i la Roca Verda, a l’esquerra.

Si caminem 5 minuts més en direcció sud (a la dreta), cap a l’extrem del prat, arribem a la Font del Pi, anomenada així perquè hi ha crescut un pi al damunt, i sembla que l’alimenti.

Nosaltres, a partir d’aquí ja emprenem el camí de tornada, pel mateix lloc que hem vingut. Encara que el camí continua en forta pendent i s’enfila fins dalt de la Canal del Cristall, però això ja són paraules majors i no una matinal.

Si estem de sort, podem veure algun ramat d’isards, car en solen haver forces per aquestes contrades. Que el disfruteu!!!!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí