Ruta: Tòtems de Vallgorguina

Josep Grau.  MONTALTREK
318

És ben curiós que sempre hem cregut que per veure tòtems havíem de desplaçar-nos a les terres americanes,on John Wayne perseguia els indis navajos. Tanmateix, tenim una mostra d’aquests als boscos de Vallgorguina.
 

Itinerari: Circular | Durada: 3 h. | Desnivell: 160 m | Distància: 8,3 km | Època: Tot l’any
Track: Tòtems de Vallgorguina.

 
COM ARRIBAR-HI

Comencem el nostre recorregut a Vallgorguina, just al davant de l’Església parroquial. Des d’allà veiem, si venim d’Arenys de Munt, la carretera de Mataró a MÀ ESQUERRA. Passats uns 600 metres i tot seguint els rètols que diuen “Can Clarens”, a MÀ DRETA trobarem un pont, per on pujarem amb el cotxe, fins a un descampat ample on l’aparcarem i començarem a fer cames.

Comencem pujant per la pista ampla que ens porta cap a Can Clarens. Primerament, travessem la masia pel camí que passa pel mig i sobre la casa, sense prendre el desviament que surt a la dreta.

Anem pujant i flanquegem la carena del Trull. És important que no deixem el camí ample fins a arribar a la pista que porta al Corredor. Aleshores, davant nostre tindrem Can Pradell de la serra i caminarem en direcció a aquell mas. Després, continuarem fins a una placeta on hi ha un indicador per pujar al dolmen de Pedragentil.

Seguirem el mateix camí ample i a uns 350 metres veurem un desviament, que no prendrem, sinó que seguirem baixant. Quan hàgim passat uns 100 metres, aproximadament, a mà esquerra trobarem una peça de formigó (semblant a les que es posen de mitjaneres a les autovies). Darrere d’aquesta, veurem un petit corriol poc marcat que baixa pronunciadament en direcció nord-oest. El prendrem fins que trobem un camí a la dreta, el qual agafarem.

En aquest camí, a mesura que avancem descobrirem 3 tòtems. Un cop hàgim passat el tercer, haurem de tornar enrere i, en arribar a on hem començat aquest tros pla, continuar baixant fins a trobar al cap de molt poc, a MÀ DRETA, un segon nivell pla on també descobrirem tres noves escultures totèmiques.

Després de l’última, (la sisena que hem vist), continuem fent camí i sortim a un clap del bosc obert. Anirem baixant i veurem al davant  nostre una cadena i una pista asfaltada. Com això es una propietat privada, seguirem a L’ESQUERRA, pel camí ample que ens mena pel sotabosc.

Quan hàgim arribat al pla, prendrem el camí A LA DRETA que hi ha darrere la tanca de fusta, uns camps de futbol queden entre nosaltres i el riu.

En arribar a la pista asfaltada, la travessarem i seguirem recte fins a arribar al Pont d’en Pradell, el camí que transita entre uns plataners fins que trobem un camí ample.

Anirem seguint aquest camí planer i passarem pel costat de la Rectoria Vella. A partir d’aleshores ja no deixarem aquest camí que va pel costat de la riera de Vallgorguina, sense arribar a travessar-la.

Quan arribem al nucli urbà de Vallgorguina, en uns plafons que indiquen la ruta, farem una ziga-zaga DRETA-ESQUERRA i continuarem en el camí, de manera que deixarem  la Riera de Vallgorguina i les cases a la nostra esquerra.

Continuem fins a trobar la pista que hem pujat amb el cotxe. Aleshores la prendrem i la seguirem. Al cap de poca estona arribarem al descampat on hem deixat el cotxe.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí