Ruta: Turó d’en Dori

Josep Grau.  MONTALTREK
887

Proposem una sortida-aventura. És molt a prop de Mataró, en concret es tracta d’un turó de 363 metres d’altitud. Tanmateix, si pugem des del Parc Forestal, resulta una sortida molt fàcil, però com que ens agrada descobrir camins, corriols i caminets, us proposem una volta pels boscos de la part alta de la nostra ciutat, acabar al Turó d’en Dori i contemplar les boniques vistes de la costa des de l’altura, de Vilassar al Port Balís, Montcabrer i Burriac entre d’altres.

Itinerari: Circular | Durada: 2h. | Desnivell: 311 metres
Distància: 6,8 Km. | Època: Tot l’any
Track: Turó d’en Dori-777

COM ANAR-HI?

Deixarem el cotxe a l’esplanada que hi ha sobre el Cementiri nou de Mataró (Cementiri de les Valls), sortim a la carretera asfaltada i prenem la pista ampla que comença a pujar. Després de quatre revolts ens queda al davant un pi. Aleshores abandonem la pista i prenem el corriol que surt en direcció Sud-oest. Anem seguint un tancat amb tela metàl·lica i passats uns 120 metres, abans d’entrar a una pineda, fem un doble gir a DRETA, (és a dir, dreta i al cap de 50 metres una altra vegada), i baixarem pel pendent d’un corriol.

Al final d’aquest GIREM A LA DRETA i seguim per un bonic i fresc caminet, entre pinedes, que de tant en tant ens deixen veure Argentona. Després d’un clar del camí, i abans d’una pineda, GIREM A DRETA per un corriol empinat. Aleshores arribem a una pista ampla que seguirem A LA DRETA.

Passats uns 30 metres, trobem una cruïlla amb 3 camins, GIREM A L’ESQUERRA en pla i al cap de 20 metres, trobem a peu de camí un abeurador pels animals. Això ens indica que estem en el  bon camí; seguim.

Al final d’aquesta pista, fa un petit baixador i anem a L’ESQUERRA (fent una “V”, respecte al camí que portàvem). Passats uns 100 metres, deixem el camí per GIRAR A LA DRETA per un pendent, que ens porta a una pista ampla, i la seguim  A LA DRETA. Passat el primer revolt, agafem el desviament de LA DRETA i travessem el torrent, tot seguint recte amunt.

Ara anem per una pista ampla i desembarassada, netejada per a treure’n els pins, fins a arribar a una cruïlla  de dos camins en forma d’ “Y” anem A LA DRETA pel pujador.

Trobem una placeta amb dos camins, i agafem el que fa pujada A L’ESQUERRA. Just passat el segon revolt, surt un corriol A LA DRETA i aquí hem de prendre una decisió.

Si prenem el corriol, passarem per camins estrets, bonics i aventurers, amb algun tros de torrentera. En canvi, si seguim per la pista, la ruta es fa més tranquil·la i sedentària. Els dos porten al mateix lloc, així que decidiu vosaltres. Jo explico pel corriol que surt a LA DRETA, ja que la pista no té cap secret, sols és seguir-la.

Agafem el corriol a LA DRETA. Hem d’ignorar el primer caminet que surt a la Dreta i just darrere el camí continua en direcció EST. Està bastant erosionat i fa pujada. Arribats al final, fa una mica de pujador i hi ha una torre metàl·lica de la llum, seguim A DRETA, per una torrentera, fins al final quan sortim a la pista ampla que és la que empalma amb els que han decidit pujar per l’esmentada pista ampla.

Seguim A DRETA, fins al final i davant nostre, en una placeta queda el collet del Turó d’en Dori, amb 3 camins que surten. Prenem el camí de LA DRETA i al cap de poc, estarem al Cim del Turó d’en Dori, ens haurem guanyat el dret a unes boniques vistes del mar, des de Vilassar fins a Llavaneres, el Port Balís. També podem gaudir de Montcabrer i el Burriac.

Retornem al Collet del Turó d’en Dori, d’on venim i ara prenem el camí del mig, que és planer en principi i sense deixar-lo, ens portarà al Parc Forestal.

Aquí podem fer un descans i prendre un merescut refresc i després, pugem les escales i en sortint a l’aparcament del Parc Forestal, anem baixant pel Camí de Can Vilardell fins a arribar a l’Aparcament a on hem començat la ruta. Si ho desitgem, baixant a MÀ ESQUERRA, surten un parell de dreceres que ens permeten escurçar el camí i gaudir una mica més dels corriols.

COMPARTIR